Coaching is voor mij het begeleiden (van kinderen) met als doel een positieve verandering teweeg te brengen. Ik denk dat coaching de meest effectieve vorm van “hulpverlening” is, omdat je als coach geen antwoord geeft op een vraagstuk/probleem, maar dat je het proces van de interne verandering helpt. 

 

Ik wil kinderen helpen om lekkerder in hun vel te zitten. Niet door een stempel of diagnose, maar een ondersteuning te zijn voor in het nu. Waar loopt een kind nú tegenaan? Wordt het bijvoorbeeld gepest op school, of hebben de ouders onenigheid. Is het ingewikkeld om vriendschappen aan te gaan of te houden, lukt het schoolwerk moeilijk of kan het misschien lastig in -of doorslapen.

En dit alles door middel van tekenen, schilderen, boetseren, vilten, werken met stof of andere kunstzinnige materialen. En niet in de eerste plaats om iets concreets te creëren, maar om zich (makkelijker) te  kunnen uiten met vaardigheden op creatief gebied waar het al mee bekend is, en zich zeker in voelt, of juist kennis te maken met de creatieve kant in zichzelf, dit te ontdekken en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

 

Voor kinderen die wel een diagnose hebben en daarmee worstelen of vastlopen kan creatieve coaching een manier zijn om zich te uiten en een hulpmiddel zijn om weer een stapje verder te komen.

 

En dit geldt ook voor de broer(tjes)/zus(jes) die door de zorg(en) soms op de tweede plaats komt/komen. Hoe fijn kan het zijn om dan een plek te hebben waar het even om JOU gaat?

 

Voor alle kinderen van basis- en middelbare school leeftijd.